Vi vill tipsa om en ny bok – Hormonkarusellen

Vi vill tipsa om en ny bok som Hilde Löfqvist, överläkare och specialist inom gynekologi har skrivit; Hormonkarusellen.

Varför har du valt att skriva den här boken vid sidan av ditt dagliga arbete hos oss?

– Jag har träffat tusentals kvinnor med klimakteriebesvär och tydligt känt av deras frustration. Under de senaste tio åren har jag även behandlat kvinnor med bioidentiska hormoner. Dessa erfarenheter vill jag förmedla i boken, tillsammans med den vetenskapligt belagda kunskap som finns, för att hjälpa kvinnor som är i, eller på väg in i, klimakteriet.

Hormonkarusellen är en av de första böcker som tar upp klimakteriet och hormonbehandling grundad på vetenskap och klinisk erfarenhet som vänder sig till allmänheten, både män och kvinnor. Hormonkarusellen ger en saklig genomgång av vad kvinnor själva kan göra för att få kontroll över sina klimakterieproblem, varför hormonbehandlingar förpassades till skamvrån för en hel generation kvinnor, samt hormonbehandlingens återupprättelse.

Förordet i boken är skrivet av Tord Naessén, Senior Professor vid Uppsala universitet, som även har faktagranskat boken mot angivna referenser och menar att Hormonkarusellen på ett lättillgängligt sätt ger en god beskrivning av det aktuella kunskapsläget.

– Hormonkarusellen vänder sig inte bara till kvinnor som närmar sig eller redan är i klimakteriet, utan kan också vara ett komplement för sjukvårdspersonal som vill uppdatera sina kunskaper om klimakteriet och hormonbehandling, säger Tord Naessén.

Om du vill läsa mer om boken:

https://hormonkarusellen.se/