Operation mot framfall

Du kommer att få en kallelse 3-4 veckor innan operationen. Undvik mediciner med acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl) och naturpreparat 7-10 dagar och anti-inflammatoriska medel (t ex Voltaren, Ipren och Diklofenak) 1 dag innan operationen, dessa mediciner kan medföra ökad risk för blödning. Vi försöker göra så att den läkare som planerat operationen också utför den, men ibland fungerar inte detta.

En nål kommer att sättas i ett blodkärl på handen och genom den får du lugnande medicin. I operationsområdet ger vi lokalbedövning vilket innebär att du kommer att vara vaken under operationen och kommer själv att kunna gå tillbaka till din säng när operationen är klar efter cirka 30 minuter. Operationen sker via slidan och här kommer du att ha stygn som efter några veckor faller bort av sig själva. Det är bra om någon kan hämta dig.

Sjukskrivningstiden blir cirka 2-3 veckor om du arbetar normalt. Du kan leva som vanligt och duscha, men undvik bad, samliv samt tunga lyft och hopp.

Patientinformation

Operation mot framfall
Cecilia Ohlson

Teamet kring Sveriges mest erfarna kirurger

Du möter inte bara våra skickliga kirurger när det är dags för att planera och genomföra operationen. Vi är ett team av medarbetare som aldrig slutar att vara nyfikna och lyhörda, och som alltid ger det där lilla extra för alla människor som kommer till oss.

Cecilia Ohlsson är operationssköterska med stor erfarenhet.

– Jag ringer varje patient och bokar in en operationstid som passar för att ge patienterna största möjliga valfrihet. Då berättar jag också lite mer om operationen och svarar på frågor. Det gör att du som patient kommer väl förberedd och på en tid som passar dig bra.
Jag ringer varje patient och bokar in en operationstid som passar för att ge patienterna största möjliga valfrihet. Då berättar jag också lite mer om operationen och svarar på frågor. Det gör att du som patient kommer väl förberedd och på en tid som passar dig bra.
– Cecilia Ohlsson